Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Νέα τάξη πραγμάτων. Με τα πράγματα στις παλιές τους θέσεις;

Ρε Αναστασιάδη.
Είχα ελπίδες για σένα ρε κουμπάρε.
Αλλά να μεν μου βάλεις ούτε και μία γυναίκα στο Υπουργικό ρε κουμπάρε, δεν το περίμενα.
Τουλάχιστον για τους τύπους; Όί α; 

Μην με παρεξηγείτε, δεν έχω αυταπάτες.
Ξέρω ότι οι γυναίκες στο Υπουργικό στην Κύπρο μπαίνουν συνήθως για σκοπούς τυπικούς. Εξάλλου και ο Χριστόφιας κάπως έτσι ξεκίνησε, άλλο αν αναγκάστηκε να τελειώσει με περισσότερες γυναίκες στο Υπουργικό του. Το ότι ο Αναστασιάδης δεν το έκανε, είναι μάλλον για έναν από τους δυο πιο κάτω λόγους: 1. Δεν του πέρασε καν από το νου ή/και 2. Δεν του το θύμισε κανένας. Αν τώρα του το θύμισε κάποιος και είπε "ου δεν βαριέσαι αδερφέ", δεν μπορώ να το ξέρω.

Όποιο από τα δυο και να ισχύει πάντως είναι γελοίο.

Όπως γελοίο είναι να ακούω ότι "πρότεινε στη Γιωρκάτζη και είπε όχι". Δηλαδή δεν υπήρξαν άντρες που τους πρότειναν υπουργοποίηση και αρνήθηκαν;

Επίσης, γελοίο είναι να ακούω "έδωσε άλλα πόστα σε γυναίκες". Ναι ρε. Επίτροπος Περιβάλλοντος, ουάου. Μην παρεξηγηθώ. Πλήρης σεβασμός στον/ην Επίτροπο και μάλιστα πολύ εκτιμώ τη δουλειά του κ. Θεοπέμπτου κι ελπίζω η νέα Επίτροπος να τη συνεχίσει. Αλλά μη γελιόμαστε, αυτοί είναι δευτερεύοντες ρόλοι σε μια κυβέρνηση. Αλλού λαμβάνονται δυστυχώς οι αποφάσεις. Εδώ Επίτροπο Διοίκησης και δε λαμβάνουν υπόψη...

Και επειδή ακούγομαι ήδη αρκετά ως Ταλιμπάν του φεμινισμού (ναι, οξύμωρο, but the best I can do right now), να πω μόνο ότι προσωπικά θεωρώ την υποχρεωτική ποσόστωση ανά φύλο τρελά οπισθοδρομικό μέτρο και δείγμα συντηρητικής κοινωνίας. Ναι, κι εγώ πιστεύω ότι ο καθένας να περνάει με την αξία του. Επειδή όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο η Κύπρος αλλά και όλη η ΕΕ δεν έχει ακόμη ωριμάσει σε αυτό τον τομέα, είναι αναγκαίο μέτρο, μέχρι να αλλάξουν φυσιολογικά τα πράγματα.

Tη μέρα που ανακοινώθηκε το νέο Υπουργικό, ήταν η Μέρα Μισθολογικής Ισότητας στην ΕΕ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι για την ίδια δουλειά οι γυναίκες παίρνουν λιγότερα από τους άνδρες με αποτέλεσμα να εργάζονται συγκριτικά με εκείνους 59 μέρες το χρόνο δωρεάν. Οι γυναίκες κατά μέσο όρο πληρώνονται 16% λιγότερο από ό,τι οι άνδρες με τα ίδια προσόντα. 

Αυτά. Πάω να πλύνω πιάτα or something.


Δεν υπάρχουν σχόλια: