Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ρουμάνος ληστής, Γυναίκα Αστυνομικός, Κύπριος μεγιστάνας...

Διάβαζα σήμερα στον Φιλελεύθερο (που το πήρε από το ΚΥΠΕ) το πιο κάτω άρθρο (τα bold δικά μου):

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 11:12 πμ
Γυναίκα Υπαξιωματικός της Ε.Φ. τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο
Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Γυναίκα Υπαξιωματικός, μετά από εκτέλεση άλματος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής της, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Πάφου, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από την Εθνική Φρουρά.
Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, επισκέφθηκε το Σάββατο τη γυναίκα Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ


Ειλικρινά, έχω μια απορία: είμαστε τόσο κομπλεξικοί τελικά; Δηλαδή τι ήθελε να πει ο ποιητής; Τονίζει εκατό φορές, ακόμη κι εκεί που δεν ταιριάζει, το γεγονός ότι πρόκειται για γυναίκα, λες και αυτός είναι ο λόγος που τραυματίστηκε! Είναι ακριβώς όπως το κλισέ για τις γυναίκες οδηγούς (οι οποίες σημειωτέον είναι ο λόγος πολύ λιγότερων ατυχημάτων στο δρόμο από ό,τι οι άνδρες) και φυσικά όπως το αγαπημένο κλισέ των καναλιών, να μας επισημαίνουν 800 φορές όταν ένας εγκληματίας είναι αλλοδαπός. Ο Ρουμάνος ληστής, ο Βούλγαρος που έκανε το ένα, ο Πακιστανός που έκανε το άλλο. Και βέβαια το αγαπημένο των τελευταίων χρόνων, που ό,τι κακό έρχεται από τα κατεχόμενα, και συνδέεται με τους Τουρκοκύπριους.
Δεν τους άκουσα ποτέ όμως να λένε, ο Κύπριος Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ή ο Κύπριος Γιουρούκκης ή δεν ξέρω και ΄γω ποιος άλλος που μας κάνει περήφανους για την καταγωγή μας.
Έτσι μπράβο όμως. Συνεχίστε να κρύβεστε στα μικρά οχυρά σας, τα ασφαλή, με τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης που πάντα είναι ανώτερη από τους άλλους, και θα πάμε πολύ μπροστά. Συνεχίστε να αναπαράγετε τα κλισέ που σας έμαθαν στα σπίτια σας και που ποτέ δεν αμφισβητήσατε, ούτε και για την πλάκα.
Άντε νισάφι πια.

5 σχόλια:

postbabylon είπε...

good point

SKonte είπε...

kanones tis dimosiografias poios pou pote pos klp. en asimanto an einai ginaika pou ktipise kai den einai anagki na to xeroumee?

diladi an kerdize to tzoker ginaika stin kipro de tha eixe alli xari an to ixeres ayto?

Sike είπε...

skonte, γίνεται κάλλιστα "η υπαξιωματικός".

Έτυχε να το ακούσω με "γυναίκα πυροσβέστης" (as opposed to σκέτο "πυροσβέστης") και τη δικαιολογία ότι "εν για να ξεχωρίζουν". Ε αφού θέλεις να ξεχωρίζουν, μαλάκα, λάλε "άντρας πυροσβέστης".

axairefti είπε...

Postbabylon μερσί

Sorry SKonte, αλλά οι κανόνες της δημοσιογραφίας να εφαρμόζονται πάντα, όχι όταν μας βολεύει. Όσο για το τζόκερ, ναι, άλλη χάρη θα είχε αν ήταν γυναίκα η νικήτρια και το ήξερα. Θα ονειρευόμουν τα βουνά τσάντες που θα αγοράσει και θα πρασινοκιτρίνιζα από τη ζήλια μου. Πλάκα σου κάνω, νομίζω όμως κατάλαβες τι εννοώ;

Sike, you got it.
Σημειώστε ότι υπάρχει και κανονισμός από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης που τα απαγορεύει αυτά, και σχετική απόφαση της Επιτρόπου Διοίκησης, αλλά από ό,τι βλέπετε χεστήκανε στα πρόστιμα οι σταθμοί.

Υ.Γ. Τώρα είδα πότε έγραψα αυτό το ποστ. Δηλαδή, μιλάμε είμαι πολυ συνεπής. Κάθε 20 χρόνια, γράφω και κάτι...

axairefti είπε...

Sike, επίσης για να ξεχωρίζουν οι άντρες από τις γυναίκες ένστολους, αφού είναι τόσο σημαντικό, θα μπορούσαμε να τους ράβουμε ροζ τριγωνάκια πάνω στα επίμαχα σημεία στις στολές. Κι έτσι θα ήξερε και ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης το φύλο του οργάνου (τον αστυνομικό/πυροσβέστη εννοω...) που τον εξυπηρετεί.
Επίσης, μια καλή ιδέα να ξεχωρίζουμε ο ένας τον άλλο, θα ήταν τα κατοχυρωμένα παρατσούκλια. Άλλο ρε παιδί μου να διαλέξεις γιατρό στα τυφλά και άλλο να διαλέξεις ανάμεσα στον Δρ Παπαδόπουλο, άλλως Ελαφροχέρης, και τον Δρ Παπαδάκη, άλλως Χασάπης. Αυτά θα ήταν πολύ πιο χρήσιμα από το να ξέρω το φύλο του άλλου, ειδικά αν τα έγραφαν πάνω στην ταυτότητα, επισήμως και με τη βούλα...