Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Jack Bauer, you have to Love Cyprus. ΚΟΤ.

Ακολουθεί η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Δημοκρατίας για το πώς, πότε και γιατί θα μεταφερθούν τα περιεχόμενα του πλοίου Μοντσεγκόρσκ...

Ο ελλιμενισμός του πλοίου άρχισε πριν μια ώρα, η άκατος της Λιμενικής που το περιφρουρούσε και περιπολικό σκάφος βρίσκονται πλάι του. Άνδρες της ΜΜΑΔ παρατάχθηκαν για την ασφάλεια του πλοίου. Η εκφόρτωση θα ξεκινήσει μετά από σύσκεψη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Τα φορτηγά της ιδιωτικής εταιρείας που θα μεταφέρει το φορτίο στη ναυτική βάση στο Μαρί δεν έφτασαν ακόμη. Κατασκευάστηκαν ειδικοί τσιμεντένιοι χώροι για να στοιβαχτούν τα κιβώτια, τα οποία θα εκφορτώνονται πέντε-πέντε. Θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη διαδρομή. Θα μεταφερθεί από κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεμεσού και μετά από τον αυτοκινητόδρομο, σε ώρα αιχμής. Θα συνοδεύεται από την ΜΜΑΔ και την Εθνική Φρουρά.

Πλάκα σας έκανα... Τα πιο πάνω δεν είναι μυστική έκθεση. Είναι το ρεπορτάζ του ΡΙΚ -μεταδόθηκε σε ώρα που οι μισοί Κυπραίοι το άκουσαν- για την υπόθεση του πλοίου!!! Εκείνου του πλοίου που μας πήραν τα αυτιά ότι ήταν το αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ δυο υπερδυνάμεων, που η Κύπρος έγινε λίγο-πολύ σάντουιτς ανάμεσά τους, που ακόμη λίγο και θα μας βομβάρδιζαν από όλες τις πάντες για το περιεχόμενό του, που έγινε καβγάς στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Που το όλο θέμα τηρήθηκε μυστικό, που οι διαβουλεύσεις ήταν επίσης hush-hush, που το ΣΑ αποφάσισε συσκότιση για το εν λόγω θέμα.

Τώρα ο κάθε Jack Bauer, Οσάμα, ή ακόμη κι ο Αλ Καπόνε (αν θέλει να αλλάξει τομέα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων) μπορεί να ξέρει ακριβώς πού να βρει το φορτίο, πώς να ανακόψει τη διαδρομή του, ποιους θα έχει να αντιμετωπίσει και από πού να πάει να το βρει, για να μην τον φάει η κίνηση στο δρόμο.

Απορώ πραγματικά: οκ, κάποιος προφανώς δεν κρατήθηκε και άνοιξε το στοματάκι του, να πει τι θα γίνει και πώς. Η δημοσιογράφος και οι προϊστάμενοί της στο κρατικό κανάλι, δεν είχαν συναίσθηση ότι όλα αυτά πρέπει να είναι μυστικά;

Α ρε Jack. Αν ζούσες στην Κύπρο, οι αποστολές σου θα ήταν τόσο εύκολες, που δεν θα έβγαζες ούτε τον πρώτο κύκλο επεισοδίων του 24, λόγω χαμηλής θεαματικότητας.