Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Αχαϊρευτη 101

Αχαϊρευτος.

Άνθρωπος χωρίς χαϊρι.

Ο μη Προκομμένος.

Σε κάθε κοινωνία, Αχαϊρευτος είναι αυτός που δεν ακολουθεί τη νόρμα.

Και εξηγώ:

Στην κυπριακή κοινωνία αχαϊρευτος είναι ο ανύπαντρος στα πατημένα τριάντα. Τζείνος που "τόσες κορούες θέλουν τον τζαι τούτος ούτε να γυρίσει να τες δει". Τζείνη που στα εικοσπέντε (το ηλικιακό όριο για τις γυναίκες είναι σαφώς χαμηλότερο) δεν ελογιάστηκεν, "ούφφου ούλλους σκάρτους τους φκάλλει, εν θωρεί τα μούτρα της".


Επίσης αχαϊρευτος εν τζείνος που αντί να κάμνει αιτήσεις στο δημόσιο, κάθεται τζαι γυρεύκει δουλειές που να τον εκφράζουν μίσιμου, "τζαι ταϊζουν τον οι γονιοί του, 30 χρονών γάρος". Σημειωτέον ότι αν ο εν λόγω γάρος αποφασίσει να πάει να μείνει μόνος του, να νοικιάσει ένα διαμερισματάκι βρε αδερφέ, παραμένει γάρος αλλά τζαι μαλάκας γιατί "αντί να κάτσει με τους γονιούς του που ποτίζουν τον τζαι ταϊζουν τον, πάει να τα τρώει στα ενοίκια".

Αν ο εν λόγω γάρος εν θηλυκός, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς "ε μα εν φανερόν γυρεύκεται, εν ίβρεν τζαι άντραν ως τωρά, αντί να παντρευτεί να κάμει κανέναν κοπελλούδιν της μάνας της (γιατί εν της μάνας της φυσικά) παέι μίσιμου να μείνει μόνη της ,να τα τρώει στα ενοίκια".


Αχαϊρευτος είναι επίσης ο άνθρωπος που αντί να σιέρεται που ξυπνά η ώρα 7 (το αργότερο) για να πάει δουλειά στην κυβέρνηση ("να πκιάννει σίλλιες λίρες το μήνα, τζαι να κσιέται"), προτιμά να παραιτηθεί για να κάνει φρίλανς δουλειές με τις οποίες πιθανώς θα βγάζει τα μισά, αλλά (ΝΑΙ,ΝΑΙ) θα μπορεί να ξυπνά ότι ώρα θέλει.

Επίσης αχαϊρευτος είναι ο δημόσιος υπάλληλος που για να μην ξυπνήσει στις 6 τη μέρα των εκλογών, αρνείται να πάει να δουλέψει την συγκεκριμένη μέρα κι ας χάσει 150 λίρες.


Αχαϊρευτος εν τζείνος που αντί να θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, διαδηλώνει (μες το μπάνιο του, γιατί βαριέται να βγεί έξω) υπέρ της "προσωρινότητας" των δημοσίων υπάλλήλων, as opposed to "μονιμότητα". Τζαι λαλεί το τζαι σε άλλους, που όντας σώφρονες, κουντούν ο ένας τον άλλον τζαι θωρούν τον με το μισόν τους.


Αχαϊρευτος εν τζείνος που πίνει καφέ με τους φίλους του η ώρα 11 το πρωί (εν τζαι πολλά νωρίς) την ώρα που ο φυσιολογικός κόσμος δουλεύει, και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ τύψη.


Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αχαϊρευτων. Next time λαλώ τες τζαι τες υπόλοιπες.

Προς το παρόν να ομολογήσω ότι δυστυχώς από φύσει Αχαϊρευτη, εχω γίνει τον τελευταίο χρόνο Προκομμένη, με αποτέλεσμα:

1.Να με περάσει η φίλη μου η Μ. (grande Αχαϊρευτη, τα σέβη μου) στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού της, από το Α στο Π. Αυτό είναι πραγματικά τραγικό. Οφείλω να ομολογήσω πως με προειδοποίησε επανειλημμένα...

2.Να έχω χάσει αρκετό από τον αυτοσεβασμό μου. (Αυτό κι αν είναι δείγμα Προκομμένης, αν σκεφτείς ότι ως Αχαϊρευτη δεν θα έπρεπε να έχω κανέναν αυτοσεβασμό.)


Next time -αν δεν ξεχάσω από τις υποχρεώσεις που έχει η κάθε Προκομμένη τον κωδικό για το blog- θα αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις Αχαϊρευτοσύνης. Αν δεν βαρκούμαι δηλαδή, πράγμα που θα είναι καλό, γιατί μπορεί κάτι να έχω από το μικρόβιο ακόμη...